Protexamos a Píllara das Dunas!

Estamos na súa época reprodutiva de marzo a xullo. O niño é moi discreto, consistindo unicamente nunha leve depresión na area que ás veces é ornamentada con pequenas cunchas ou restos vexetais. Nel a femia deposita os ovos, xeralmente 3, que serán incubados por ambos proxenitores durante 30 días.
 

Este costume de aniñar no chan fai que as postas de píllara das dunas sexan moi vulnerables á predación ou á destrución accidental por actividades humanas. Calcúlase que máis do 80% delas fracasan.
 
 
#natureza

Artigos recentes:

Estado do Mar

Usamos cookies

Usamos cookies no noso sitio web. Algúns deles son esenciais para o funcionamento do sitio, mentres que outros axúdannos a melloralo canda a experiencia do usuario (cookies de seguimento). Podes decidir por ti mesmo se queres permitir cookies ou non. Ten presente que se os rexeitas, é posíbel que non poida utilizar todas as funcionalidades do sitio.